Пълнени домати
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Големи домати за пълнене
1 резен Хляб за сандвичи
10 cl Мляко
0.5 Бял лук
250 г Месо от наденица
250 г Кайма
1 скилидка Чесън
0.5 ч.л. Италиански подправки
2 ч.л. Люта горчица
Сол, черен пипер
50 г Доматена паста
1 с.л. Зехтин
Масло
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Измийте, подсушете и отрежете тънък резен от горната част на доматите. Те могат да се използват като капак.
Стъпка 2 /8
Внимателно издълбайте доматите, без да пробивате дъното им. Смесете пулпата, подправете със сол и черен пипер, добавете зехтина и оставете настрана.
Стъпка 3 /8
Накиснете нарязания на филийки хляб в млякото в малка купа. Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 4 /8
Поставете месото от наденица и каймата в купа. Добавете нарязания лук и обеления, пресован чесън. Притиснете нарязания хляб между пръстите си и го добавете към плънката заедно с млякото. Добавете италианските подправки и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре всички съставки, за да се получи гладка плънка.
Стъпка 5 /8
Напълнете доматите с плънката, като оставите малка купчинка от плънката отгоре. Върху всеки домат се поставя бучка масло и се покрива с капаче.
Стъпка 6 /8
Подредете доматите в чинията. Изсипете запазената пулпа между доматите. Поставете чинията на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 7 /8
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 40 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 8 /8
Сервирайте горещо. Поднесете с обикновен ориз.