Брюкселско зеле в стил Цезар
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
250 г Брюкселско зеле
50 г Хляб
1 с.л. Зехтин
2 резена Пушен бекон
1 Чесън
0.5 с.л. Лимонов сок
2 филе Аншоа в масло
0.5 ч.л. Горчица
30 г Майонеза
1 с.л. Течна сметана
10 г Настърган пармезан
10 г пармезанови стърготини
Чушка
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /10
Нарежете чесъна.
Стъпка 3 /10
Поставете брюкселското зеле в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 4 /10
Налейте 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.
Стъпка 5 /10
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 6 /10
Извадете кошницата. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 7 /10
Запечете хляба с олиото, бекона и половината чесън, като го обръщате редовно.
Стъпка 8 /10
За да направите соса, смесете останалата част от чесъна с другите съставки.
Стъпка 9 /10
Добавете брюкселското зеле в соса.
Стъпка 10 /10
Поръсете с крутоните и малко пармезан. Сервирайте.