Ризото с праз
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото с праз

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 240 г Ориз „Арборио“

  • 4 бр. Стрък праз, на тънки ивици

  • 2 бр. Шалот, обелен, нарязан

  • 10 cl Бяло вино

  • 600 мл Зеленчуков бульон

  • 50 г Пармезан

  • 20 г Масло

  • Пипер

  • 4 с.л. Зехтин

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 240г Ориз „Арборио“
  • 4бр. Стрък праз, на тънки ивици
  • 2бр. Шалот, обелен, нарязан
  • 10cl Бяло вино
  • 600мл Зеленчуков бульон
  • 50г Пармезан
  • 20г Масло
  • Пипер
  • 4с.л. Зехтин

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в тенджерата.

  • 4с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

Запържете на много слаб огън лука шалот и ориза в малко мазнина. Разбърквайте сместа, докато стане прозрачна. Налейте вътре бялото вино и оставете сместа да се сгъсти.

  • 240г Ориз „Арборио“
  • 2бр. Шалот, обелен, нарязан
  • 10cl Бяло вино

Стъпка 4 /6

Добавете праза и пипер. Излейте вътре бульона.

  • 4бр. Стрък праз, на тънки ивици
  • 600мл Зеленчуков бульон
  • Пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

След като приготвите ястието, добавете маслото и сервирайте с пармезана.

  • 50г Пармезан
  • 20г Масло