Ризото с праз
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
240 г Ориз „Арборио“
4 бр. Стрък праз, на тънки ивици
2 бр. Шалот, обелен, нарязан
10 cl Бяло вино
600 мл Зеленчуков бульон
50 г Пармезан
20 г Масло
Пипер
4 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
240г Ориз „Арборио“ 4бр. Стрък праз, на тънки ивици 2бр. Шалот, обелен, нарязан 10cl Бяло вино 600мл Зеленчуков бульон 50г Пармезан 20г Масло Пипер 4с.л. Зехтин
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в тенджерата.
4с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Запържете на много слаб огън лука шалот и ориза в малко мазнина. Разбърквайте сместа, докато стане прозрачна. Налейте вътре бялото вино и оставете сместа да се сгъсти.
240г Ориз „Арборио“ 2бр. Шалот, обелен, нарязан 10cl Бяло вино
Стъпка 4 /6
Добавете праза и пипер. Излейте вътре бульона.
4бр. Стрък праз, на тънки ивици 600мл Зеленчуков бульон Пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
След като приготвите ястието, добавете маслото и сервирайте с пармезана.
50г Пармезан 20г Масло