Салата от цвекло, приготвено на пара със сирене фета, ядки и стафиди
- Общо време 1ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
150 г кисело мляко
1.5 с.л. Майонеза
3 с.л. Ябълков оцет
1.5 с.л. Нарязан босилек
600 г Сурово цвекло
35 г Счукани орехови ядки
45 г Стафиди
1.5 резен Лук шалот
3 с.л. Ситно нарязан див лук
3 Чесън
150 г Сирене фета
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
В отделна купа смесете киселото мляко, майонезата, оцета и босилека. Сложете в хладилника.
Стъпка 3 /6
Поставете цвеклото в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 4 /6
Излейте 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.
Стъпка 5 /6
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 6 /6
Оставете цвеклото да се охлади. Смесете го със соса и останалите съставки. Сервирайте, докато е свежо.