Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Свински ребра и лучени кръгчета

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 30мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    1ч. 10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 16 Свински ребра

  • 220 г Кафява захар

  • 9 г Червен пипер

  • 3 г Чесън на прах

  • 3 г Лук на прах

  • 3 г Синапено семе

  • 2 ч.л. Градински чай на прах

  • Сол, черен пипер

  • 260 г Брашно

  • 50 cl Суроватка

  • 4 Яйца

  • 480 г Галета

  • 12 cl Зехтин

  • 4 Големи глави жълт лук

  • 560 г Сос барбекю

Аксесоари

  • Грил решетка
    Грил решетка
  • Разделител
    Разделител

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Измийте свинските ребра под студена вода и ги подсушете с хартиена кърпа. В купа смесете захарта, 6 г червен пипер, чесън, лук, горчица, градински чай, сол и черен пипер, докато всички съставки се смесят напълно.

Стъпка 2 /6

Нанесете обилно количество от сместа с подправките от всяка страна.

Стъпка 3 /6

Вземете 4 плитки купи или дълбоки чинии. В първата смесете брашното, 3 г червен пипер и щипка сол. Във втората смесете суроватката и яйцата, след което добавете 30 г от брашнената смес от първата купа. В третата смесете с вилица галетата, щипка сол и зехтина, докато зехтинът се разпредели равномерно. Поставете половината от галетата в четвърта купа.

Стъпка 4 /6

Обелете и нарежете лука на кръгчета с дължина 1-2 см. Подсушете кръгчетата лук с хартиена кърпа, за да отстраните излишната влага. С помощта на вилица поставете кръгчетата лук в брашното, след това в сместа от суроватка и накрая в галетата. Намажете ги леко със зехтин.

Стъпка 5 /6

Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим ROAST CHICKEN (Печено пиле) за P1. За P2 изберете режим FISH (Риба). Първо добавете половината свински ребра от едната страна на разделителя. Ако е необходимо, нарежете ги на части, за да могат да се поберат в уреда, и ги поставете с месото надолу. Когато таймерът прозвучи, обърнете свинските ребра и добавете лучените кръгчета от другата страна на разделителя. Продължете готвенето. След 10 минути готвене нанесете обилно сос барбекю върху свинските ребра и обърнете лучените кръгчета. Продължете готвенето.

Стъпка 6 /6

След като готвенето приключи, повторете процеса с втората партида.