Свински ребра
- Общо време 3ч. 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 2ч.
Приготвяне - 1ч. 15мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Ребра с общо тегло 1,2 кг
6 с.л. Кетчуп
2 с.л. Мед
2 с.л. Соев сос
2 с.л. Сос якитори
2 с.л. Сусамово масло
1 ч.л. Настърган джинджифил
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Оставете свинските ребра да престоят на стайна температура в продължение на 15 минути, преди да започнете да ги приготвяте.
Стъпка 2 /8
Пригответе маринатата: поставете кетчупа, меда, соевия сос, соса якитори, сусамовото масло и настъргания джинджифил в малка купа. Разбъркайте добре, докато се получи гладък сос.
Стъпка 3 /8
Поставете свинските ребра върху тавата за печене, с костите надолу. С помощта на четка за намазване нанесете обилно количество от маринатата върху ребрата. Овкусете с черен пипер и оставете да се маринова за 1 час в хладилника.
Стъпка 4 /8
Поставете тавата за печене на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 5 /8
Включете уреда. Изберете настройката Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 140°C и задайте време за печене 2 часа. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /8
На всеки 30 минути намазвайте горната и страничните части на ребрата с маринатата. Ако е необходимо, добавете малко вода в тавата за печене.
Стъпка 7 /8
След като извадите ребрата от фурната, нарежете ги на филийки между костите.
Стъпка 8 /8
Сервирайте топли. Сервирайте с малко зеленчуци или прясна салата. Ако е останала марината, изсипете я в малка тенджера, оставете да къкри леко за 2 минути и сервирайте в сосиера.