Свински ребра и ябълка с картофи
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
700 г Картофи с твърда текстура
4 с.л. Зехтин
1 с.л. Сушени билки
2 Ябълки
1 с.л. Горчица
4 с.л. Сушени листа от градински чай
3 с.л. Зехтин
4 Свински ребра
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Измийте картофите и без да ги обелвате, ги нарежете на едри пръчици. Подсушете ги добре с чиста кърпа и ги поставете в купа за салата.
Стъпка 2 /8
Измийте и подсушете ябълките. Нарежете всяка ябълка на 6 резена. Добавете ябълките в купата за салата, в която са картофите. Добавете олиото, сушените билки, солта и пипера и разбъркайте.
Стъпка 3 /8
Сложете всичко в тавата за печене. Поставете тавата за печене на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 4 /8
Включете уреда. Изберете програмата Roast (печене на шиш) на 200°C и задайте време за готвене 40 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /8
Сложете горчицата в купа. Добавете градинския чай, сушените билки, солта и пипера, след което добавете зехтина. Разбъркайте до получаването на гладък сос. С помощта на лъжица разпределете соса от двете страни на свинските ребра.
Стъпка 6 /8
Поставете ребрата върху решетката. Когато картофите и ябълките са готови, поставете решетката за печене на най-високата позиция на фурната.
Стъпка 7 /8
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 190°C и задайте време за готвене 10 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 8 /8
След като печенето приключи, поръсете с морска сол и сервирайте.