Запеканка с колбаси и зеленчуци
- Общо време 50мин.
- 15мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
100 г Брюкселско зеле
200 г Бейби картофи
100 г Зелен фасул, разрязан наполовина
100 г Аспержи
1 Жълта чушка (70 г)
1 Зелена чушка (70 г)
400 г Пушена наденица
4 скилидка Чесън
1 с.л. Сушен риган
Сол, черен пипер
20 cl Зехтин
Магданоз
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте и подсушете зеленчуците, без да ги обелвате. Разполовете брюкселското зеле, ако е необходимо. Нарежете картофите на четвъртинки по дългата страна. Разполовете зеления фасул. Нарежете аспержите на 2 или 3 парчета. Нарежете чушките на ивици. Нарежете колбасите на парчета с дебелина половин сантиметър.
Стъпка 2 /5
Поставете всички зеленчуци и парчета колбаси върху тавата за печене. Добавете необелените скилидки чесън и ригана. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтина и разбъркайте, за да се разпределят равномерно олиото и подправките.
Стъпка 3 /5
Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /5
Включете уреда. Изберете настройката Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 190°C и задайте време за печене 35 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /5
По време на печенето разбърквайте зеленчуците от време на време с дървена лъжица. Поръсете с магданоз веднага след като го извадите от фурната.