Шоколадова торта
- Общо време 40мин.
- 5мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
140 г Масло
40 г Неутрално масло
100 г Пудра захар
70 г Захар за глазура
3 Яйца
120 г Брашно за сладкиши
4 г Бакпулвер (1 равна чаена лъжичка)
25 г Неподсладено какао
Приготвяне
Стъпка 1 /4
В подходящ съд размекнете маслото с олиото в микровълновата фурна. Добавете захарта и разбийте сместа, докато побелее. Разбийте яйцата едно по едно. Внимателно разбъркайте брашното, бакпулвера и горчивото какао, за да получите гладко тесто.
Стъпка 2 /4
Намажете с масло и поръсете с брашно форма с диаметър 20 см и изсипете сместа за тортата в нея. Поставете формата върху решетката за печене.
Стъпка 3 /4
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 165°C и задайте време за печене 30-35 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 4 /4
Оставете да изстине, преди да сервирате.