Бульон от зеленчукови остатъци
Tefal
Рецепта на Tefal

Бульон от зеленчукови остатъци

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 10мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    1ч.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2000 мл

  • 400 г Зеленчукови обелки

  • Моркови, зелената част от праза, листа целина, целина, копър, джинджифил

  • Обелки от лук или шалот

  • 1 броя Чесън

  • 1 с.л. Черен пипер на зърна

  • 1 с.л. Морска сол

  • 1 броя Букет-гарни

  • 2 л Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /3

"Предварително загрейте тенжерата си с незалепващо покритие Tefal: когато темепратурният индикатор стане равномерно червен, е достигната идеалната температура за започване на готвене. Задушете счуканите скилидки чесън в малко олио.

Стъпка 2 /3

Добавете зеленчуковите обелки и ги покрийте обилно със студена вода. Добавете солта, черния пипер и букета-гарни.

Стъпка 3 /3

Покрийте своята тенджера Tefal с капак, за да спестите енергия и я оставете да къкри 40 мин до 1 ч за максимално добър вкус. Филтрирайте, за да премахнете обелките и остатъците: ще получите идеалния бульон за приготвяне на вашите макарони."