Петел в червено вино
- Общо време 50мин.
- 15мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
400 г Пилешки кълки, поръсени с брашно
100 г Пресни печурки, тънко нарязани
100 г Бекон на ивици
75 мл Червено вино
1 бр. Глава лук, на тънки кръгчета
100 г Моркови, нарязани на тънко
Сол и пипер
1 Букет гарни
100 мл Телешки бульон
1 с.л. Фъстъчено олио
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
400г Пилешки кълки, поръсени с брашно 100г Пресни печурки, тънко нарязани 100г Бекон на ивици 75мл Червено вино 1бр. Глава лук, на тънки кръгчета 100г Моркови, нарязани на тънко Сол и пипер 1 Букет гарни 100мл Телешки бульон 1с.л. Фъстъчено олио
Стъпка 2 /8
Накълцайте печурките.
100г Пресни печурки, тънко нарязани
Стъпка 3 /8
Накълцайте лука.
1бр. Глава лук, на тънки кръгчета
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в тигана.
1с.л. Фъстъчено олио
Стъпка 5 /8
Запържете пилешките кълки. Извадете ги. Запържете ивиците бекон, лука, гъбите и морковите, ако е необходимо на няколко порции.
400г Пилешки кълки, поръсени с брашно 100г Пресни печурки, тънко нарязани 100г Бекон на ивици 1бр. Глава лук, на тънки кръгчета 100г Моркови, нарязани на тънко
Стъпка 6 /8
Върнете пилешките кълки и добавете виното и телешкия бульон. Подправете със сол и пипер.
400г Пилешки кълки, поръсени с брашно 75мл Червено вино Сол и пипер 100мл Телешки бульон
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Сервирайте петела във вино с картофено пюре.