Ризото с гъби и пармезан
- Общо време 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
150 г Гъбен микс
4 с.л. Зехтин
1 Лук
320 г Ориз за ризото
12 cl Бяло вино
120 cl Зеленчуков бульон
40 г Меко масло
40 г Пармезан
Сол и черен пипер
1 с.л. Магданоз
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Поставете лъжицата за разбъркване в купата.
Стъпка 3 /9
Изсипете зехтина в купата.
Стъпка 4 /9
Добавете лука, гъбите, ориза и солта. Запържете за 4 мин.
Стъпка 5 /9
Добавете бялото вино и редуцирайте за 1 мин.
Стъпка 6 /9
Добавете зеленчуковия бульон.
Стъпка 7 /9
Готвене на ризотото.
Стъпка 8 /9
Добавете маслото и пармезана и гответе в продължение на 2 минути.
Стъпка 9 /9
Регулирайте подправките и накрая поръсете с нарязания магданоз. Сервирайте горещо.