Гранола с черен шоколад
- Общо време 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
20 г Бадемово масло
2 с.л. Сироп от агаве
3 с.л. Кокосово масло
120 г Овесени ядки
50 г Цели бадеми
15 г Стафиди
16 г Неподсладен корнфлейкс
3 с.л. Какао на прах
40 г Квадратчета черен шоколад
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.
Стъпка 2 /6
Загрейте фурната предварително на 160°C.
Стъпка 3 /6
Загрейте касеролата и изсипете бадемовото масло, сиропа от агаве и кокосовото масло. Разтопете сместа, докато разбърквате в продължение на 1 до 2 минути.
Стъпка 4 /6
В купа смесете овесените ядки, бадемите, стафидите, корнфлейкса и какаото на прах. След това добавете сместа от бадемово и кокосово масло и разбъркайте.
Стъпка 5 /6
Разстелете сместа върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в продължение на 10 минути, като разбъркате след първите 5 минути.
Стъпка 6 /6
Изчакайте, докато гранолата се охлади, преди да добавите шоколада. Съхранявайте в херметически затворен съд.





